17/01/2016

Car Blockers

Assalamualaikum. Hi.

  
   Photo Source : parking-fail.com                             Photo Source : ibudget.abtimo.com

Ever had your car blocked by other ignorant owners of other cars at parking lot? I'm having this thought yang masyarakat fikir benda ni common.

"Lantak la parkir camni pun, aku dah lambat, orang lain pun buat camni"  "Malas la nak parkir jauh-jauh parkir je la, biar la blok kereta ni pun"  "Ala,aku pergi kejap je, takpe la parkir sini pun"

Yup, it's common but that doesn't mean it's the right thing to do. Kalau kereta korang kena blok pun, korang marah, cursing semua kan? kalau yang sabar tu, alhamdulillah.

I've experienced this several times. The last one is after i had an appointment with neurology department one morning at Hospital Besar Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), K.Terengganu. Selepas appointment session tamat, we went to our car. Guess what? Yes, ada kereta blok kereta kami. My mother have a meeting to attend that afternoon. She's fuming but I respect her ulang alik pergi lobi minta guards buat announcement for the car owner to move her/his car. But the owner sampai sudah tak datang.

Then, Alhamdulillah ada insan yang baik hati push the car away - literally move the car out of our way. Harapnya, the owner bila dah terkejut tengok kereta sendiri beralih tempat ambil pengajaran la.

Apa salahnya kita elak benda-benda macam ni, tak susah. Cuba ambil example datang awal bagi yang boleh datang awal supaya x berebut parkir and ada aje yang sanggup parkir kat lain walaupun jauh sebab tak nak block kereta orang lain. It means these people respect hak orang lain. Why can't you do the same thing?

Knowledge will give you power, but character respect - Bruce Lee

The respect you show to others (or lack there of) is an immediate reflection on your self respect

No comments:

Post a Comment

Hey there! Thank you for reading my blog.
Feel free to give your opinions anytime.
Constructive comments and opinions are mostly welcome.
Have a nice day! ;)